Effectief vocht in huis aanpakken: Tips en oplossingen voor een droog thuis

Een vochtig huis kan leiden tot een hele reeks problemen, zoals schimmelvorming, houtrot en gezondheidsproblemen voor de bewoners. Gelukkig zijn er verschillende manieren om vocht in huis effectief aan te pakken. In dit artikel zullen we de oorzaken van vochtproblemen in huis bespreken, praktische tips geven om ze te voorkomen en professionele oplossingen aanbevelen voor hardnekkige problemen.

De oorzaken van vochtproblemen in huis begrijpen

Oorzaken van vochtproblemen kunnen variëren, maar ze zijn meestal te wijten aan een combinatie van factoren. Om effectief vochtbestrijding in huis aan te pakken, is het belangrijk om eerst de oorzaken van het probleem te begrijpen.

Condensatie en ventilatieproblemen

Condensatie is een veelvoorkomend probleem in huizen en ontstaat wanneer vochtige lucht in contact komt met koude oppervlakken, zoals ramen en muren. Dit kan leiden tot schimmelvorming en vochtplekken. Ventilatieproblemen ontstaan wanneer er onvoldoende luchtcirculatie is in huis, waardoor vochtige lucht vast komt te zitten en niet kan ontsnappen.

Opstijgend vocht en grondwaterproblemen

Opstijgend vocht is een ander veelvoorkomend vochtprobleem, waarbij vocht uit de grond in de muren van het gebouw wordt geabsorbeerd. Dit kan leiden tot vochtplekken en schimmelgroei op de muren. Grondwaterproblemen ontstaan wanneer het waterpeil rondom het huis te hoog is, waardoor water in de kelder of kruipruimte kan binnendringen.

Praktische tips om vochtproblemen te voorkomen

Een aantal eenvoudige stappen kunnen helpen bij het voorkomen van vochtproblemen in huis. Hier zijn enkele praktische tips:

Goede ventilatie bevorderen

Goede ventilatie is essentieel om condensatie en vochtproblemen te voorkomen. Zorg ervoor dat alle kamers goed geventileerd zijn, met name in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Open ramen en deuren regelmatig om frisse lucht binnen te laten en overweeg het installeren van ventilatiesystemen indien nodig.

Waterwerende maatregelen nemen

Waterwerende maatregelen kunnen helpen om opstijgend vocht en grondwaterproblemen te voorkomen. Zorg ervoor dat de buitenmuren van uw huis goed onderhouden zijn, met intacte voegen en waterafstotende materialen. Investeer in een goede drainage rondom het huis om overtollig water af te voeren, vooral tijdens zware regenval.

Professionele oplossingen voor hardnekkige vochtproblemen

Soms zijn er hardnekkige vochtproblemen waarvoor professionele hulp nodig is. In dat geval kunt u overwegen om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen, zoals www.vochtbestrijdingsnel.be, voor vochtbestrijding in huis.

Injecteren van muren tegen opstijgend vocht

Een effectieve methode om opstijgend vocht te bestrijden is het injecteren van de muren met een waterafstotend middel. Dit vormt een barrière in de muur die voorkomt dat vocht uit de grond verder omhoog kan trekken. Dit proces moet worden uitgevoerd door een professional om ervoor te zorgen dat het correct en veilig gebeurt.

Vochtbestrijding met speciale coatings en afdichtingsmiddelen

Speciale coatings en afdichtingsmiddelen kunnen worden gebruikt om muren en vloeren te beschermen tegen vochtproblemen. Deze producten kunnen helpen om water buiten te houden en het binnendringen van vocht in het huis te voorkomen. Een professional kan u adviseren over de beste producten en technieken voor uw specifieke situatie.

Samenvattend is het belangrijk om de oorzaken van vochtproblemen in huis te begrijpen en praktische tips toe te passen om ze te voorkomen. Mocht u echter te maken krijgen met hardnekkige vochtproblemen, schakel dan de hulp in van een professioneel bedrijf zoals www.vochtbestrijdingsnel.be voor effectieve vochtbestrijding in huis.

Die ideale vakantie voor iedereen

Je wil graag op vakantie, maar hebt eigenlijk geen idee waar te beginnen. Of misschien weet je het wel, juist heel goed (en zijn de koffers al gepakt en de dieren en/of kinderen al naar de opvang gebracht), maar vraag je je af hoe je nu een vakantie plant waar iedereen van geniet. Moet je daarvoor naar een groepsaccommodatie studenten of een vakantiehuis in Toscane met zwembad? Of kan het ook dichterbij huis? En wat moet je je allemaal afvragen? 

 

Gewetensvraagje

 

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen als je een vakantie gaat boeken—sterker nog; jezelf én je reisgenoten—is de volgende; hoe kom jij tot rust? En, beter nog: hoe ontspan jij graag op vakantie? Je hebt natuurlijk het ideaalbeeld van op vakantie gaan, ergens in de tropen met een cocktail en een zwembad binnen handbereik, maar dat is slechts een van vele opties als het gaat om vakantievieren. Misschien zijn jij of je reisgenoten wel echte geschiedenis -en/of cultuurnerds, en is een plek of stad met veel kunstmusea en veel geschiedenis om te vertellen helemaal iets voor jullie. Of misschien trek je juist graag de natuur in met een tent en een autootje, en wil je als enige herinnering aan de samenleving je eigen vrienden. Verder alleen maar stilte en natuur. Klinkt dat goed? Of misschien wil je juist de mensen opzoeken in het bruisende nachtleven van een obscure stad. Er is natuurlijk ook nog de traditionele luxevakantie; dat is ook nog steeds een optie. 

 

Mix & match!

 

De kans is groot dat, wanneer je die vraag aan je reisgenoten stelt, je verschillende meningen te horen krijgt. Verschillende mensen ontspannen op andere manieren, en je wil natuurlijk een vakantie samenstellen die past bij de wensen van iedereen, zo veel mogelijk althans. Het is dus goed om de bestemming(en) van de vakantiewensen van iedereen af te laten hangen. Neem je een paar natuurliefhebbers mee en een paar stadsgangers? Dan is het goed om een stad te zoeken met veel kleinere dorpjes en mooie gebieden in de buurt, bijvoorbeeld, of een accommodatie die de ene groep blij maakt. 

 

Kortom, een vakantie goed en fijn plannen gaat om naar elkaar luisteren en ervoor zorgen dat iedereen gehoord wordt. Het is belangrijk om het goed over de verschillende soorten ontspanning te hebben en een plek uit de kiezen die iedereen iets kan bieden. Veel succes en fijne vakantie!

Een gave vakantie in de natuur? Dit zijn de mooiste reizen!

Je bent op zoek naar een bijzondere reis, je weet dat je naar een mooi gebied wil reizen, maar door de vele keuzes zie je door de bomen het bos niet meer. Alle landen hebben hun eigen mooie eigenschappen, de een nog mooier dan de ander. Om het je wat makkelijker te maken zijn er vast een aantal landen voor je opgesomd die jouw reis onvergetelijk maken.

Jungle, vulkanen én strand in prachtig Costa Rica

Costa Rica staat bekend om de prachtige natuur en de bijzondere diersoorten. Eigenlijk is het hele land daar groen. Het ene moment zie je weilanden, het andere moment sta je midden in de jungle en het volgende moment sta je op een aangrenzend wit strand. Daarnaast zijn er in het noorden van Costa Rica nog actieve vulkanen te bewonderen. Omdat de natuur daar veel te bieden heeft, zijn er veel sportieve activiteiten te ondernemen als raften, bungee jumpen, tokkelen door de jungle, walvissen spotten en zwemmen in vulkanisch water. Dit land biedt zoveel moois, je gaat er zeker geen spijt van krijgen.

Schotse Hooglanden en haggis

Iets dichter bij kan je de prachtige, glooiende bergen van de Schotse Hooglanden bewonderen. Vooral in de herfst is het een spektakel van verschillende kleuren natuur. De rust die je daar vindt, is bijna nergens anders te vinden. Je kan er uren rondrijden tussen de bergen en de meren, zonder ook maar één persoon te zien. En de personen die er wonen zijn over het algemeen ook nog eens erg vriendelijk en beleefd. Vooral voor de wandelaars onder ons is dit land een echte aanrader. En durf jij tijdens je vakantie Schotland een hapje haggis te eten?

Bijzondere treinreis door Europa

Kan je niet kiezen tussen al die prachtige landen? Dan is het ook fantastisch om een treinreis te maken door het oosten van Europa, waarbij je ook Zwitserland nog even meepakt. Zo kom je in een korte tijd door veel fantastisch mooie landen en kan je echt even uitrusten, terwijl je geniet van de geweldige landschappen die voorbij komen. Elk land heeft zijn eigen cultuur en heerlijke keuken. Een vakantie vol verrassingen!

Heerlijk eten in Sri Lanka

Tenslotte kan je ook een rondreis Sri Lanka boeken. Helderblauw water tegen een prachtig decor van felgroene natuur en witte stranden, mooie cultuur, veelzijdig eten en vriendelijke mensen. Eigenlijk heeft Sri Lanka alles wat je zoekt in een vakantie. Dit land is ontzettend kleurrijk en er valt heel veel te beleven. Wellicht kom je zomaar een olifant in het wild tegen. Weet jij al wat je kiest?

Handige school musthaves die niet mogen ontbreken!

Ieder begin is nieuw en spannend. Of je kind nu voor het eerst naar de basisschool gaat óf binnenkort in de brugklas van de middelbare school begint. Zorg ervoor dat je kind goed voorbereid is met deze handige school items. Benieuwd waar je als ouder allemaal aan moet denken? Lees dan deze blogpost!

Basisbenodigdheden voor je kind

Allereerst hebben kinderen een goede rugzak nodig. Het is afhankelijk van de leeftijd van je kind voor welke rugzak je het beste kunt gaan. Wat moeten jouw kids bijvoorbeeld allemaal meenemen op een schooldag? Op de middelbare school is het extra belangrijk om voor een rugzak van kwaliteit te gaan. Bovendien moeten deze scholieren vaak zware boeken met zich meedragen en niet elke school beschikt over kluisjes. Ook hebben sommige scholieren een rugzak nodig waar naast hun boeken ook nog hun laptop inpast. Er zijn rugzakken met een speciaal vak waar je laptop in geplaatst kan worden. Ook hebben veel rugzakken gewatteerde banden waardoor deze lekker zacht aanvoelen aan de schouders. Ten tweede heeft elke leerling een handig lunchpakket nodig. Wanneer je niet wilt dat het brood geplet wordt tussen de boeken, kun je een brooddoos kind aanschaffen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en zijn bovendien gemaakt van stevig materiaal waardoor ze een lange tijd meegaan. Ook zou je een drinkbus voor je zoon/dochter kunnen aanschaffen. Deze kun je hergebruiken en is goed voor het milieu. Ook kan de drinkbus gemakkelijk in de vaatwasser. Hoe handig is dat?! Daarnaast zijn er ook handige fruitbakjes voor alle tussendoortjes. Zo bewaar je de koekjes zonder dat deze verkruimelen in de tas en hou je het fruit lekker vers. Verder is het handig dat je kind beschikt over een goed gevulde etui. Op de basisschool krijgt je kind vaak materialen van school, maar op de middelbare school moet je hier zelf voor zorgen.

De juiste kleding

Je zoon/dochter heeft ook de juiste kleding nodig voor allerlei verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een goede dikke jas voor op de fiets of misschien wel een regenbroek en -jas voor de onstuimige dagen. Verder heeft je kindje speciale gymkleding nodig. Op sommige scholen moet deze kleding voldoen aan bepaalde richtlijnen. Check hiervoor altijd de website van de school waar je kindje naartoe gaat. Daarnaast is het fijn om altijd een reservesetje kleding bij de hand te hebben. Zeker voor de kinderen die voor het eerst naar de basisschool gaan. Zo kunnen ze zich omkleden bij eventuele ongelukjes. Stuur jouw kind voorbereid naar school met de tips uit deze blogpost!

Ga voor een passend gehoorapparaat

Goed kunnen horen is dat natuurlijk erg belangrijk. Horen is een zintuig dat mensen op een dagelijkse basis vaak zullen gebruiken. Bovendien is het een stuk veiliger wanneer u goed kan horen. Als u bijvoorbeeld deelneemt aan het verkeer is het belangrijk dat je bepaalde geluiden mee kan krijgen en dus kan horen. Toch is het helaas niet voor iedereen weggelegd om goed te kunnen horen. Uiteraard kan dat erg vervelend zijn. Gelukkig is het in sommige gevallen mogelijk om hier iets aan te laten doen. Door bijvoorbeeld gebruik te gaan maken van een gehoorapparaat kan het gehoor weer goed gaan werken. Gehoorapparaten zijn er daarom in veel varianten en soorten. Het verliezen van het gehoor kan op diverse manieren gebeuren. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar gehoorapparaat dat goed bij u gaat passen.

 

Het gehoorapparaat

Het gehoorapparaat zal er in de basis voor kunnen zorgen dat de geluiden op de juiste manier opgevangen worden in het oor. Dankzij dit apparaat is het daarom mogelijk om de trillingen van geluiden door te laten stromen naar het trommelvlies in het oor. Dit zorgt ervoor dat geluiden weer gehoord kunnen worden door uw oren. Uiteraard is het erg fijn wanneer een gehoorapparaat kan zorgen dat u weer goed kan horen. Het is hierbij echter wel belangrijk om op zoek te gaan naar een gehoorapparaat dat bij u past. Doordat er gekozen kan worden uit veel varianten van deze apparaten, is het aan te raden om de tijd te nemen bij uw zoektocht naar een passend gehoorapparaat. Zo weet u zeker dat u eindigt met een apparaat dat goed bij uw oren zal passen.

 

Voor u

Om te eindigen met een geschikt gehoorapparaat zal u de verschillende opties moeten weten. Het gehoorapparaat kopen dat achter het oor geplaatst wordt is vaak het meest populair. Bovendien is het relatief simpel om dit gehoorapparaat te gebruiken. Doordat het apparaat achter het oor zit, is het mogelijk om dit hoortoestel te voorzien van een grote batterij. Er zijn ook hoortoestellen die een stukje moderner zijn. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een gehoorapparaat dat zich geheel in het oor zal bevinden. De instellingen van dit apparaat kunnen aangepast worden met het gebruik van een app op de mobiele telefoon. Daarnaast zijn er ook nog onzichtbare hoortoestellen waarvoor gekozen kan worden. Hierdoor zal het bijna niet opvallen dat u een gehoorapparaat gebruikt. Door de verschillende opties is het in ieder geval goed mogelijk om te kiezen voor een passend hoortoestel. 

Slaapkamer met een budget

Ben je op zoek naar een manier om je slaapkamer te versieren met een klein budget? Dan heb je geluk! In deze blogpost delen we een aantal tips en trucs waarmee je de look kunt bereiken die je wenst zonder een fortuin uit te geven. We beginnen met de accessoires. Er zijn veel leuke en betaalbare opties beschikbaar, dus zorg ervoor dat je je opties bekijkt. Vervolgens bespreken we verf. Een nieuw likje verf kan wonderen doen voor een kamer, en het hoeft niet veel geld te kosten. Tot slot hebben we het over schitterende muurstickers. Muurstickers zijn een geweldige manier om persoonlijkheid aan je slaapkamer toe te voegen zonder dat het veel geld kost. Dus zonder verder oponthoud, laten we beginnen!

Accessoires

zijn een geweldige manier om wat persoonlijkheid aan je kamer toe te voegen zonder veel geld uit te geven. Een nieuwe lamp, vaas of vloerkleed kan een groot verschil maken voor het gevoel van een ruimte. Als je je echt brutaal voelt, ga dan voor een opvallende muur met wat leuk behang of muurstickers. Goed om te weten, bij sommige webshops kun je leuke stickers laten maken.

Je vindt leuke koopjes op sites als Instagram en rommelhoekjes op Facebook, of in winkels als Ikea en natuurlijk de kringloop. Een nieuw likje verf is ook een gemakkelijke en goedkope manier om een kamer op te fleuren – schilder een muur in een contrasterende kleur om hem echt op te laten vallen! Wat je budget ook is, er zijn tal van manieren om je slaapkamer op te knappen en een heel nieuwe look te geven.

Advies

Als je iets wilt dat langer meegaat dan een jaar of twee, overweeg dan te investeren in enkele belangrijke meubelstukken. Een nieuw bedframe of een nieuwe kledingkast kan de aanblik van een kamer totaal veranderen, en als je verstandig kiest zouden ze nog jaren mee moeten gaan. Maar als je nog niet toe bent aan zoiets groots, begin dan klein met wat kussens of een kleed voor je bed. Je kunt je slaapkamer altijd in de loop van de tijd langzaam opbouwen – het hoeft niet in één keer te gebeuren!

Heb jij nog tips voor inrichten met een budget? Deel ze in de reacties hieronder!

Veel plezier bij het inrichten!

Jouw schadeauto verkopen voor meer gemakken

Na een ongeluk moet je veel regelen. Zo moeten de schadepapieren ingevuld worden, maar dient jouw auto ook onderzocht te worden door een professional. Deze professional stelt een schaderapport op en zal ook vermelden hoe hoog de schade daadwerkelijk is. Jouw auto kan dan total loss verklaard worden. Als dit het geval is, zal je er vrijwel niets meer voor terugkrijgen. De schadeauto verkopen biedt dan de enige mogelijkheid en je kunt ervoor zorgen dat je toch nog een bedrag krijgt voor de auto. Je komt nooit met lege handen te staan als je tot de verkoop overgaat.

De schadeauto verkopen voor onderdelen

De schadeauto verkopen kan ervoor zorgen dat je de juiste professional vindt voor jouw voertuig. Er zijn namelijk altijd sloopbedrijven die een bedrag willen betalen voor jouw auto. Het bedrijf gebruikt de opgekochte voertuigen namelijk voor onderdelen, welke weer tegen een bepaald bedrag doorverkocht worden. Er kunnen daarom altijd onderdelen zijn waar een bedrijf wat aan heeft. Jij kunt hier dus van profiteren als je jouw auto aanmeldt op de websites, zodat de potentiële kopers een bod uit kunnen brengen en het voertuig bij jou ophalen. Zo heb je er zelf ook geen omkijken meer naar en is de verkoop snel geregeld.

De motor verkopen voor extra geld

Je kunt ook een motor verkopen aan professionals en andere geïnteresseerden. Ook hierbij kun je jouw voertuig aanmelden, waarna de potentiële kopers een bod uit kunnen brengen. Het is dan wel belangrijk dat je alle kenmerken van jouw motor zo goed mogelijk doorgeeft. Zo weet de potentiële koper of de motor nog veel waard gaat zijn en kan op basis hiervan een bedrag aan jou doorgeven. Je hoeft het bedrag pas te accepteren als je het ermee eens bent, waarna je de afspraak kunt maken om jouw motor op te laten halen en de overschrijving te regelen. De motor verkopen is hierdoor eenvoudig.

De juiste documenten overhandigen

Zorg er wel voor dat je de juiste documenten overhandigt bij de verkoop. Zo moet er een vrijwaring opgesteld worden, welke uitsluitend kan worden opgemaakt als jij de codes in handen hebt. De motor verkopen zal dan binnen een korte tijd geregeld zijn en de koper zal deze dan bij jou ophalen. Je hoeft dus geen vervoer meer te regelen en kunt alles in de vertrouwde omgeving uitzoeken. Jij kunt binnen een korte tijd een nieuw voertuig aanschaffen met het geld dat je hebt gekregen voor jouw oude motor.    

Zo voorkom en bestrijd je vlooien bij je hond

Heeft jouw hond last van vlooien? Je bent dit artikel tegengekomen en hebt erop geklikt, dus waarschijnlijk is het antwoord “ja”. Je zocht naar iets als “vlooien hond” op het internet. Je zoekt niet zomaar naar “vlooien hond”, toch? Aannemelijk is het dus dat er iets aan de hand is. Erg vervelend dat je hond onder de vlooien zit. Gelukkig gaat deze blog jou helpen om de vlooien kwijt te raken. Je zoekopdracht “vlooien hond” heeft dus ook echt iets goeds opgeleverd. Dit korte stukje tekst! Neem de tekst maar snel door, kom erachter wat je kunt doen en bestrijd die irritante beestjes! Lees hieronder meer over dit onderwerp.

Voorkomen is beter dan genezen

Daar heb je wel eens van gehoord toch? Hoe zorg je er dan voor dat jouw hond vlooien vrij blijft? Je zou kunnen kiezen voor het aanschaffen van een vlooienband. Ook het druppelen van je hond is een optie om rekening mee te houden. Bij een vlooienband is het zo dat de werkzame stof in kleine hoeveelheden wordt afgegeven aan de hondenhuid. Een halsband is dan ook erg effectief en werkt behoorlijk lang tegen vlooien. Bij het druppelen maak je gebruik van een pipet met daarin de werkzame stof. Je verdeelt dit over de huid van je hond op zo’n manier dat de hond er niet bij kan. Je wil namelijk niet dat je hond hieraan gaat likken. Dat is niet de bedoeling.

Als het al te laat is

Je hebt vrij weinig aan maatregelen ter preventie als je hond nu al last heeft van vlooien. Wat moet je doen als je hond al onder de vlooien zit? Die preventiemaatregelen hebben dan natuurlijk helemaal geen nut. Wat wel gaat helpen? Een pil waardoor je hond binnen no-time vrij zal zijn van vlooien. De werkzame stof verspreidt zich hier via de bloedbaan. Vlooien komen in aanraking met deze stof via het bloed van de hond en zullen hierbij sterven. Een pil om van vlooien af te komen die haal je eenvoudig bij de dierenarts.

Het is niet de bedoeling dat je hond ten prooi valt aan vlooien. Het is dan ook wel fijn om maatregelen te treffen tegen deze vervelende beestjes. Dit doe je bijvoorbeeld middels druppels of via een vlooienband. Is het helaas toch te laat en heeft je hond al last van vlooien? Preventiemaatregelen hebben dan geen enkele meerwaarde. Haal een pil bij de dierenarts en de vlooien zullen worden gedood.

Wil je een mooie, natuurlijke sfeer in je tuin creëren? Het lukt met deze tips! 

De zon laat zich weer vaker zien, de eerste bloemen beginnen te bloeien en het voorjaar is officieel begonnen. Het is dus hoog tijd op je tuin onder handen te nemen en klaar te maken voor de zomer. Misschien is je tuin nog niet volledig ingericht, of wil je de tuin gewoon eens goed aanpakken om zo optimaal van de warme zomerdagen te kunnen genieten in het comfort van je eigen tuin. Hoe dan ook, in dit blog lees je de beste tips om van jouw tuin een gezellige, mooie, warme en natuurlijke oase te maken waar je heerlijk van de zon kunt genieten. 

 

Werk met natuurlijke materialen 

Een goede manier om een warme, gemoedelijke en natuurlijke sfeer te geven, is door natuurlijke materialen te verwerken in het meubilair. Denk bijvoorbeeld eens aan een loungeset die gemaakt is van tuinhout, of aan het maken van een vlonder van prachtig warm vlonderhout. Door natuurlijke materialen in mooie, warme kleuren te gebruiken krijgt je tuin al snel een gemoedelijke en natuurlijke sfeer. Ben je niet gezegend met een goede plek voor een mooie, natuurlijke grasmat in de tuin? Dan kun je ook kiezen voor prachtig groen kunstgras in de tuin om zo een meer natuurlijke sfeer in de tuin te realiseren. 

 

Meer bloemen en planten

Een gemoedelijk en natuurlijk gevoel in je tuin creëer je natuurlijk ook met behulp van prachtige bloemen en planten. Om een optimaal natuurlijk gevoel in de tuin te realiseren, kun je de planten en bloemen niet alleen in bloembakken of in de grond van de tuin zelf plaatsen, maar kun je het prachtige groen ook voor andere zaken gebruiken. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van een mooie klimplant over de schutting heen of het maken van een natuurlijke haag van groene planten met prachtig bloeiende bloemen. Kies bij voorkeur voor planten en bloemen die wintervast zijn en die in verschillende maanden bloeien. Zo heb je zo lang mogelijk plezier van je prachtige, natuurlijke tuin. 

 

Decoratie is key

Bij het inrichten van de tuin denken veel mensen aan praktische zaken, zoals het plaatsen van comfortabel meubilair. Om van de tuin echt een warme, gemoedelijke plek te maken is de decoratie echter van groot belang. Met goede, decoratieve accessoires kun je namelijk erg veel doen. Maak je tuin daarom gezellig met decoratieve producten, zoals sierkussens, mooie verlichting, lantaarns, vogelhuisjes, kaarsjes en andere tuinaccessoires. 

 

Roofmijt tegen bloedluis, je kippen zijn er blij mee!

Kippen zijn voor veel mensen de leukste beestjes. Je kunt ze gewoon in je tuin, in een hok, houden en je hebt er veel plezier van. Niet alleen kunnen kippen erg gezellig gezelschap zijn, ze leggen ook nog eens lekkere eitjes. Maar wat nu als je merkt dat je kippen niet zo lekker in hun vel zitten? Als de kammen vaal rood worden en gaan hangen? Dan kun je er natuurlijk direct mee naar de dieren- of de veearts gaan, maar de kans is groot dat ze gewoon last hebben van bloedluis. Bloedluis bestrijden is op zich niet zo moeilijk, je moet er alleen even de tijd voor nemen. Roofmijt tegen bloedluis inzetten is erg effectief.

Gebruik roofmijt tegen bloedluis en zie je kippen opknappen

Je kunt online roofmijt tegen bloedluis bestellen. Je krijgt dan een koker thuis met daarin de roofmijt. Deze verdeel je, overdag, in hoopjes langs de randen en de kieren van je kippenhok. Bloedluis komt alleen 's nachts in actie en zo voorkom je dat ze je kippen nog kunnen vinden. Oké, het kan een paar weken duren, weken waarin je de hoopjes roofmijt tegen bloedluis telkens vochtig moet houden, maar het begin van het resultaat laat niet lang op zich wachten.

Wat doet bloedluis met kippen?

Bloedluis is voornamelijk gek op kippen en kanaries. En dus kan het ook zijn dat je prachtige volière ineens vol zit met bloedluis. Bloedluis voedt zich met, je raadt het al, bloed uit de kip of de kanarie. Dit bloed hebben ze nodig om zich voort te kunnen planten. Overdag verschuilt bloedluis zich in de kieren van het kippenhok of de volière en 's nachts gaan ze, als minivampiers, op jacht naar bloed. Bloedluizen zijn maar heel kleine beestjes, maar ze zijn altijd direct met heel veel. Zo kan het dus zijn dat je kippen ernstige bloedarmoede oplopen doordat bloedluizen telkens maar van hun bloed blijven drinken.

Wat kun je nog meer doen?

Maak het kippenhok goed leeg en schoon. Zet er, desnoods, de hoge drukspuit even op. Heb je de mogelijkheid om je kippen tijdelijk ergens anders onder te brengen, doe dit dan vooral! Volwassen bloedluizen zullen na een paar weken zonder bloed sterven, maar de larven kunnen tot wel 9 maanden overleven. Denk je dat je alle bloedluis hebt uitgeroeid, komen ze gewoon weer uit de kieren als je de kippen weer in hun hok doet. Het is dus altijd verstandig om roofmijt tegen bloedluis in te blijven zetten.